SAHNE VE GÖSTERİ SANATLARI YÖNETİMİ (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ÖZEL YETENEK
Program İçeriği

Düşünmeye, üretmeye ve toplumu aydınlatmaya yarayan bir ifade aracı olarak sanat, yerelden evrensele doğru uzanan bir serüvendir. Sanatın bireylerin gelişimini ve toplumların ilerlemesini sağladığı yadsınmaz bir gerçektir. Bu gelişme ve ilerlemenin artarak devam etmesinde ise kamu kesimi ve özel sektör kuruluşlarının sanata yaptıkları katkılar ile oldukça önemli rol oynadıkları söylenebilir.

Ülkemizdeki toplumsal şartlar, maddi kaynak kısıtlılığı, artan nüfusun yatırım olanakları üzerinde yarattığı baskı, sanata ayrılan kaynaklara belirli nosyonlar yüklemekte, onların akılcı ve nesnel kullanımını zorunlu kılmaktadır. Dolayısıyla sanat işletmecilerinin iyi eğitilmiş, donanımlı ve alanında yeterli olmaları gerekmektedir.

Üniversitemiz bu ihtiyacın karşılanabilmesi adına; sanatın özgün yapısını kavrayan ve işletme, ekonomi, pazarlama gibi alanların temel prensiplerini bilen, yönetsel, hukuki araçları başarı ve özveriyle kullanabilen uzmanlar ve yönetici adayları yetiştirmek amacı ile Güzel Sanatlar Fakültesi yapısı içinde Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü’nü kurmuştur.

Sahne ve Gösteri Sanatları bölümü öğrencileri, görsel sanatlar ve sahne sanatlarının yönetimi ve organizasyonunda, günümüzün yerel ve küresel sanat ortamlarında, liderlik rolleri üstlenmeye hazır olarak mezun olmaktadırlar.

Beykent Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı (BÜÖYS) ile öğrenci almaktadır. Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümünün eğitim dili Türkçedir. İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.

Doç. Dr. Aytül PAPİLA
Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölüm Başkanı

Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Aytül Papila
Tarihçe
Beykent Üniversitesi 1997 yılında kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Güzel Sanatlar Fakültesi 1997 yılında açılmış, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü 2005 yılında öğrenci kabul etmeye başlamıştır.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi alanında Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
(1) Lise diplomasına sahip olmak (2) Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yetenek Testi TYT’de 150 ve üzeri puan almış olmak (3) Beykent Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü özel yetenek sınavını başarıyla geçmiş olmak

Programa kabul ve kayıt ile ilgili Genel Kabul Koşulları ve Genel Kayıt İşlemleri sayfalarını inceleyebilirsiniz.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar, ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

• Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak,
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü mezunları, kamu ve özel sektöre ait, kâr amacı güden ve gütmeyen sanat organizasyonlarında, sanat vakıfları, müzeler, galeriler, sanat merkezleri, müzik, spor ve kültürel-sanatsal organizasyonlar, festivaller, tiyatrolar ve sahne sanatları merkezlerinde, film prodüksiyonu, yayıncılık ve yapım sektörlerinde ve sponsorluk desteği veren tüm kuruluşlarda kariyer olanaklarına sahiptirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar"Beykent Üniversitesi önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile dÜzenlenmektedir. Sınavlar, eğitm-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel sÜreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir. Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır. Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir. Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1] 1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:örnek Olay, 13:Deney / Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj,14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları [1] A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Juri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L: Tez İzleme, M:Devam [1] Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=42