OYUNCULUK (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ÖZEL YETENEK
Program İçeriği

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan Oyunculuk Bölümü, 4 yıllık bir lisans programıdır. Program, ulusal ve uluslararası işbirliği ile bu alanda öncelikle Türkiye'nin ihtiyacı olan geleceğin profesyonel sanatçı ve eğitimcilerini yetiştirmekte ve öğretim programının niteliğini eğitim kadrosuyla sürekli ileriye taşımaktadır.

Oyunculuk lisans programında öğrencilere mesleğin etik kuralları ve çağdaş yöntemler çerçevesinde entelektüel bir birikim ve fiziksel donanım kazandırılır. Öğrenciler bu programda klasikten moderne çeşitli oyunculuk teknikleri öğrenmektedirler. İlk beş dönemdeki uygulamalı oyunculuk derslerinden sonra, öğrencilerin kendi sentezlerini oluşturmalarına yardımcı olacak farklı bakış açılarını kazandıracak çeşitli anlayışlar tanıtılır. Son üç dönem, müfredat uygulama alanına yönelmektedir. Eğitim ve pratik uygulamanın harmanlanmasıyla oyun sahneleme çalışmalarına geçilmektedir. Eğitim, gerek yurt dışından gerek yurt içinden deneyimli sanatçılarla yapılan atölye çalışmaları, konferanslar ve seminerlerle desteklenmektedir.

Programdaki dersler, her dersin kendine özgü değerlendirme ölçütleri çerçevesinde ilgili yönetmelik esaslarına göre ölçülüp değerlendirilir.

Programa, TYT puanı ve Özel Yetenek Sınavı (BÜÖYS) ile öğrenci alınmaktadır. Bölümünün eğitim dili Türkçedir. İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.

Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Mine AKTULAY ÇAKIR
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Mine AKTULAY ÇAKIR
Tarihçe
Beykent Üniversitesi, Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı tarafından 09.07.1997 tarihinde 4282 sayılı kanunla, kamu tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur.
Günümüzün büyüyen ve gelişen Türkiye’sinde çözüm bekleyen sorunların, ancak eğitimle giderileceğine inanan kurucumuz Adem Çelik, “topluma hizmet” sorumluluğu bilinciyle eğitim-öğretim alanında atılımlarda bulunmuş; anaokulu, ilköğretim ve liseden sonra Beykent Üniversitesi ile kusursuz bir eğitim zinciri kurmuştur.

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan Oyunculuk Bölümü, 4 yıllık bir lisans programıdır. Program, ulusal ve uluslararası işbirliği ile bu alanda öncelikle Türkiye'nin ihtiyacı olan geleceğin profesyonel sanatçı ve eğitimcilerini yetiştirmekte ve öğretim programının niteliğini eğitim kadrosuyla sürekli ileriye taşımaktadır.
Bölüm, kurulduğu günden bugüne mesleğe kazandırdığı başarılı profesyonellerle adından söz ettirmiş, bu sayede kendine saygın bir yer edinmiştir. Her geçen gün bu konumu daha iyi noktalara taşımak için çalışmalara devam edilmektedir.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Oyunculuk alanında Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Bu program özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul etmektedir.
Sınav içeriği ve biçimiyle ilgili duyurular akademik takvimden takip edilmelidir.

Programa kabul ve kayıt ile ilgili Genel Kabul Koşulları[1] ve Genel Kayıt İşlemleri sayfalarını inceleyebilirsiniz.

Üst Kademeye Geçiş
DGS ile öğrenci kabul edilmez.
Öğrenciler Lisans programı sonrası Yüksek Lisansa devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

• Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak, ve
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak

gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezun öğrenciler tiyatro oyuncusu, spiker, sinema ve TV oyuncusu olarak çalışırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar"Beykent Üniversitesi önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile dÜzenlenmektedir.

Sınavlar, eğitm-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel sÜreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir.

Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır.

Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.

Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1]
1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:örnek Olay, 13:Deney / Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj,14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme

Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları [1]
A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Juri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L: Tez İzleme, M:Devam

[1] Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=41