MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Makine Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Makine Mühendisliği Bölümü; her türlü mekanik ve enerji dönüşüm sisteminin analizi, tasarlanması, üretilmesi, işletilmesi ve bakım-onarım işlemlerinin gerçekleştirildiği geniş kapsamlı bir mühendislik dalıdır. Makine mühendisleri, matematik ve fiziğin temel prensiplerinin yanı sıra mekanik, kinematik, termodinamik ve enerji gibi temel mühendislik konularını iyi bilen ve bu bilgilerini mekanik sistemler ile enerji dönüşüm sistemlerinin tasarımında, imalatında ve analiz edilmesinde etkin bir biçimde kullanabilen kişilerdir.

Makine Mühendisliği Bölümü’nün temel amacı, 4 yıllık lisans programını tamamlayan mezunlarımızın makine mühendisliği ile ilgili teknik problemleri, yardıma gereksinim duymadan çözebilme becerileri kazanmalarını sağlamaktır. Makine Mühendisliği Bölümü’nde, temel bilimler ve temel mühendislik derslerinin yanında öğrencilerin seçmeli derslerle, ilgi alanına yönelik eğitim alabilmelerine de imkân verilmiştir.

Öğretim kadrosu; ulusal ve uluslararası kurumlarda çalışmış, deneyimli, tam zamanlı öğretim üyeleri ile bölgemizdeki üniversitelerden gelen yarı zamanlı öğretim üyelerinden oluşmaktadır.

Makine Mühendisliği Bölümü’nün eğitim dili Türkçedir. İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.

Bölüm Başkanı
Prof.Dr. AHMET CİHAN
Tarihçe
2010 yılında, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde eğitime başlayan Makine Mühendisliği Bölümü, kuruluşundan bu yana Ayazağa-Maslak yerleşkesinde eğitim vermektedir.

Makine Mühendisliği Türkçe programı ilk mezunlarını 2014 yılında vermiştir. Bölümün 2019-2020 Bahar dönemi sonu itibarıyla 135 mezunu bulunmakatadır.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle bölümün eğitim kadrosu, 1 Profesör, 6 Dr. Öğr. Üyesi ve 2 Arş. Gör.'den oluşmaktadır.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Makine Mühendisliği alanında Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Bu program için herhangi bir özel kabul koşulu bulunmamaktadır. Programa kabul ve kayıt ile ilgili Genel Kabul Koşulları ve Genel Kayıt İşlemleri sayfalarını inceleyebilirsiniz.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar, ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için; ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak, ve 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz, çok geniş alanlarda çalışabilme imkânına sahiptirler. Öğrencilerimiz, tamamlamış oldukları mühendislik eğitimleri sonucunda, Makine Mühendisi, Tasarım Mühendisi, Ar-Ge Mühendisi, Ür-Ge Mühendisi, Satış Mühendisi, Kalite Kontrol Mühendisi ve Otomasyon Mühendisi gibi birçok pozisyonda çalışabilmektedir. Sektörel anlamda şu alanlarda kolaylıkla iş bulabilmektedirler:

• Makine Sanayide
• Isıtma ve İklimlendirme Sistemlerinde
• İmalat Sektöründe
• Enerji Sektöründe
• Otomotiv Sektöründe
• Robotik Sektöründe
• Otomasyon Sistemlerinde
• Uzay Sanayide
• Savunma Sistemlerinde
• Yenilenebilir Enerji Sistemleri Alanında
• Gemi İnşaat ve Makinaları Alanında

Ayrıca devlet bünyesinde de birçok pozisyonda iş bulma imkânına sahip olabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar" Beykent Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim - Öğretim Yönetmeliği" ile düzenlenmektedir. Sınavlar, eğitim-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel süreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir. Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır. Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=4