GRAFİK TASARIM (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Program İçeriği

Grafik Tasarım, kağıdın, boyanın ve baskı sistemlerinin kullanıldığı geleneksel üretim biçimlerinden, mobil arayüz tasarımı, hareketli grafikler, foto manipülasyonlar, oyun tasarımları, web tasarımı, sosyal medya tasarımları gibi dijital üretim biçimlerine kadar pek çok alanda görsel iletişimi üstlenmektedir. Grafik Tasarım görsel iletişim yöntemi olarak; sanat tarihinden miras aldığı görsel kültür birikimini, hızla gelişen teknolojik olanaklarla ve doğasında bulunan evrensel iletişim gücü ile birleştirmektedir. Grafik Tasarım; evrensel anlamda toplumsal değişiklikleri doğrudan iletme gücüyle sosyal yaşam biçimlerinin şekillenmesinde etkili ve stratejik görev üstlenmektedir. Bununla birlikte sanatın ve teknolojinin yaratıcılıkla birleştiği etkili bir görsel iletişim aracı olan grafik tasarım, ürün ve hizmetlerinin tanıtımında sektörlerin önemli bir bileşenidir. Bu nedenle sektörler nitelikli grafik tasarımcılarına ihtiyaç duymaktadır.

Bu doğrultuda, estetik duyarlılığı ve görsel kültür birikimini yaratıcılıkla birleştirebilen özgün tasarımcılar yetiştirme hedefinde olan bölümümüz, illüstrasyon, tipografi, masaüstü yayıncılık, web/mobil ara yüz tasarımı, ambalaj tasarımı, etkileşimli tasarım, gibi görsel iletişime dayalı alanların yanında, desen, baskı resim gibi geleneksel uygulamalar, ayrıca tasarım tarihi, hukuku, estetik ve sanat felsefesi gibi derslerle bu mesleği kuramsal boyutta da derinlemesine ele alan çok yönlü bir eğitim programını benimsemiştir. Grafik tasarım eğitimi süresince öğrencilerimiz, çeşitli tasarım disiplinlerinin uygulamalı ve kuramsal alanlarında uzmanlaşmış zengin bir kadroyla birlikte, eğitim amacına uygun, teknolojik bir altyapıyla donatılmış geniş ve ferah laboratuvar, stüdyo ve dersliklerde yaratıcı projeler gerçekleştirmektedirler. Ayrıca staj deneyimleriyle de sektörle yakın ilişkiler kurarak iş yaşamına hazırlanmakta, böylece ihtiyaç duyulan nitelikli tasarımcılar olarak evrensel ölçütlerde yetişmektedirler.
 

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümüne Eşit Ağırlık (EA) puan türünde öğrenci alınmaktadır.
Grafik Tasarım Bölümünün eğitim dili Türkçe'dir. İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır

Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Nihat DURSUN
Tarihçe
Grafik Tasarım Bölümümüz Güzel Sanatlar Fakültesinin 1997 yılında Beykent Üniversitesinin kuruluşu ile birlikte hayata geçirilen ilk bölüm olma özelliğini taşımaktadır. 23. yılını kutlayan bölümümüz, geride bıraktığı yıllar içerisinde 2000 e yaklaşan öğrencimizi Tasarım Sektörüne kazandırmış, sektörde ve sanat ortamında başarılı çalışmaları ile Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencilerimiz fark yaratmaya öne çıkmaya devam etmektedir. Özellikle Son iki yıl içerisinde eğitim kalitesini arttıran, çeşitlendiren, zenginleştiren Grafik Tasarım Bölümü, Kontenjan doluluğu konusunda git gide artan bir başarı sağlamaktadır. Türkiye çapında Grafik Tasarım Bölümleri arasında yer yıl artan nitelikleri ile bölümümüz. En çok rağbet gören bölümler arasında yer almaktadır.
Kazanılan Derece
Lisans Diploması
Kabul Koşulları
YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'den Eşit Ağırlık (EA) puan türünde başarı göstermek.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar, ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

• Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak, ve
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak

gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Grafik Tasarım bölümü mezunları, başta reklamcılık ve basın yayın sektörü olmak üzere, her türlü grafik ve iletişim ürünlerinin tasarımında görev alırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar"Beykent Üniversitesi önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile dÜzenlenmektedir.

Sınavlar, eğitm-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel sÜreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir.

Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır.

Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.

Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1]
1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:örnek Olay, 13:Deney / Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj,14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme

Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları [1]
A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Juri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L: Tez İzleme, M:Devam



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=37