TEKSTİL VE MODA TASARIMI (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Program İçeriği

Türkiye'nin en büyük endüstrilerinden biri olan tekstil endüstrisine tasarımcı yetiştirmektedir. Tekstil ve moda tasarımı eğitimi almak isteyen öğrenciler tasarım eğitimi ile birlikte üretim yöntemleri eğitimi alırlar.

Programın başlangıç bölümünde temel sanat eğitimi sanat tarihi ve sanatın temel kavramları, tekstil teknolojisine giriş gibi konular yer alır. Daha sonra dokuma, örme, baskı, giyim tasarımı ve teknolojisi, atölyelerde kuramsal bilgiler ışığında uygulamalı çalışmalar ile verilir.

Son yılda, tekstil endüstrisi destekli proje çalışmaları yapılarak eğitim tamamlanır. Eğitim süresince yapılan staj çalışmaları öğrencilere eğitim sırasında tekstil endüstrisini tanıma olanağı sağlar.

Günümüzde tekstil kuruluşlarının büyük çoğunluğu tekstil tasarımı ve üretim alanında bilgisayar kullanmaktadır. Öğrencilerin dokuma, örme, baskı ve konfeksiyon alanlarında bilgisayar programlarını kullanabilmelerini sağlamak için en gelişmiş bilgisayar programları eğitimi de verilir.

Bu bölüme Beykent Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınmaktadır.

Bölümün eğitim dili Türkçedir, İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.

Program Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Alev Çırpıcı
Tarihçe
Beykent Üniversitesi, Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı tarafından 09.07.1997 tarihinde 4282 sayılı kanunla, kamu tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur.

Günümüzün büyüyen ve gelişen Türkiye’sinde çözüm bekleyen sorunların, ancak eğitimle giderileceğine inanan kurucumuz Adem Çelik, “topluma hizmet” sorumluluğu bilinciyle eğitim-öğretim alanında atılımlarda bulunmuş; anaokulu, ilköğretim ve liseden sonra Beykent Üniversitesi ile kusursuz bir eğitim zinciri kurmuştur.

1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında Beylikdüzü Yerleşkesinde öğretime başlayan üniversitemiz bugün, İstanbul’un merkezi konumlarında yer alan, yüksek standartlarda donanıma sahip dört yerleşkede eğitim-öğretime devam etmektedir.

Kurulduğumuz yıldan günümüze kadar geçen 23 senede, her yıl öğrenci ve mezunlarıyla birlikte gelişerek büyüyen üniversitemiz, yenilikçi bakış açısıyla eğitim veren, sosyal ve yaşayan bir üniversitedir.

Sadece Türkiye’nin değil dünyanın her yerinde aranan ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek profesyoneller yetiştirmek amacıyla çıktığımız bu yolda, 21. yüzyıl standartlarında eğitim vermeye ve yeni mezunlarımızla birlikte büyümeye devam etmekteyiz.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Tekstil ve Moda Tasarımı alanında Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Bu program için herhangi bir özel kabul koşulu bulunmamaktadır.

Programa kabul ve kayıt ile ilgili Genel Kabul Koşulları ve Genel Kayıt İşlemleri sayfalarını inceleyebilirsiniz.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar, ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

• Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak, ve
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunları, tekstil sektöründe ev tekstili ve moda sektöründe giysi, baskı, dokuma kumaş ve örme tasarımcısı olarak yer alabilirler. Bu işletmelerde tasarım birimlerini yönetebilirler. Girişimci olarak kendi alanında işletmelerini kurup yönetebilirler.Tekstil ve moda tasarımı sektörde tasarım ihtiyaçlarına cevap verebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar"Beykent Üniversitesi önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile dÜzenlenmektedir.

Sınavlar, eğitm-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel sÜreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir.

Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır.

Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.

Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1]
1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:örnek Olay, 13:Deney / Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj,14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme

Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları [1]
A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Juri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L: Tez İzleme, M:Devam

[1] Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=36