İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı İnşaat Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Son yirmi yılda çok büyük gelişme gösteren inşaat endüstrisi 2001 krizinin atlatılması ile birlikte yeniden yükselişe geçmiştir. Gerek yurtdışında, gerekse yurt içinde, yabancı yatırımcıların finanse ettiği projelerde, uluslararası  standartlarda, yabancı dil bilen, gelişmiş teknolojilere vakıf, nitelikli inşaat mühendisi ihtiyacı artmaktadır. Özellikle çok işlevli kompleks yapıların çok kısa sürede, uluslararası kalite normlarında ve ekonomik olarak inşa edilebilmeleri için inşaat projelerinin bilgisayar ortamında çok iyi modellenmesi, inşaat planlamasının, denetim sistematiğinin ve kalite yönetim sisteminin çok iyi kurgulanması gereklidir. Bu sistemler özellikle çok nitelikli bilgisayar (CAD,CAM) bilgisi, teknoloji yönetişim ve yapı mekaniği bilgisi ile yabancı dil, özellikle İngilizce bilgisi gerekmektedir. Bu özellikler, ülkemizdeki mevcut inşaat mühendisi stokunun yalnızca bir kısmında mevcuttur ve ihtiyacı karşılamaktan uzaktır. Dolayısıyla, ülkemizde modern bilişim teknolojilerine, bilgisayar destekli tasarım, uygulama ve yönetişim bilgileri ile yabancı dil bilgisine sahip inşaat mühendislerine olan ihtiyaç her gün daha da artmaktadır.
Ayrıca mevcut yapı stokunun, depreme dayanıklı hale gelebilmesi için örneğin İstanbul'da, önümüzdeki 25 yıl içinde yapıların %90'ının ya takviye edilmesi ya da yenilenmesi gereksinimi vardır. Bu da, gelecekte ülkemizde tanımladığımız anlamda  inşaat mühendisi ihtiyacının somut kanıtlarından birisidir.

Beykent Üniversitesi mevcut bilgisayar sistemi alt yapısı ile yeni inşa ettirdiği modern Ayazağa Kampusü'nde şu anda başarı ile Mimarlık, İç Mimarlık, Bilgisayar Mühendisliği eğitimi veren özellikle bilişim sistemleri ve bilgisayar destekli tasarım konusunda uzman öğretim üyeleri ve bunlara ek olarak uygulama deneyimli öğretim üyeleri ve Ayazağa kampusündeki mevcut alanlarda kurulacak laboratuarlarla ülkemizin ihtiyacı olan belirtilen niteliklerdeki İnşaat Mühendisi yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Dört yıl olan İnşaat Mühendisliği eğitimi süresi boyunca öğrencinin tamamlaması gereken kredi sayısı 130'dur. Ayrıca öğrencinin en az 40 iş günü staj yapması gerekmektedir.

İnşaat Mühendisliği Bölümünün eğitim dili Türkçedir. İngilizce Hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.

Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi İhsan KARAGÖZ
Tarihçe
Beykent Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 2008 yılında kurulmuştur. Kurulduğu yılından itibaren Beykent Üniversitesi Ayazağa kampüsünde hizmet veren bölümümüz, bünyesinde yer alan tecrübeli akademisyenleri sayesinde çok sayıda inşaat mühendisi yetiştirmiş ve sektöre kazandırmıştır.

Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler,İnşaat Mühendisliği alanında Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Bu program için herhangi bir özel kabul koşulu bulunmamaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar, ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

• Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak, ve
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölümümüzden mezun olan inşaat mühendislerimiz özel sektörde ve kamuda iş olanaklarına sahiptirler. Lisans eğitimlerinde aldıkları teorik ve pratik bilgiler sayesinde ulusal ve uluslararası düzeyde yönetilen inşaat projelerinde proje mühendisi, şantiye mühendisi, kalite kontrol mühendisi gibi unvanlarla görev alabilirler. Bununla birlikte mezunlarımız yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerde inşaat mühendisliğinin çeşitli dallarında yüksek lisans ve doktora programlarına girip üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar"Beykent Üniversitesi önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile düzenlenmektedir.

Sınavlar, eğitim-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel sÜreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir.

Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır.

Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.

Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1]
1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:örnek Olay, 13:Deney / Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj,14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme

Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları [1]
A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Jüri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L: Tez İzleme, M:Devam

[1] Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=35