KİMYA MÜHENDİSLİĞİ (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Kimya Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Kimya Mühendisliği; maddenin fiziksel ve kimyasal dönüşümünü içeren bütün süreçlerin tasarımı,   işletilmesi ve çevre sorunlarının çözümünde sahip olduğu temel ve mesleki bilgileri kullanan,  kimyasal süreçlerden başka, diğer birçok mühendislik birimleriyle ortak konuları olan, geniş uygulama alanlarının bulunduğu çok yönlü bir mühendislik dalıdır.

Kimya sanayii, plastikten kozmetiğe, ilaçlardan boyalara kadar çeşitli alanlarda sağladığı nihai ürünlerin yanı sıra, pek çok sektöre de hammadde veya ara ürün temin eder.  Makine, otomotiv, enerji sektörlerinin yanı sıra yatırım ve tüketim malları, bilgi ve iletişim teknolojileri için de kimya sanayiinin sağlamış olduğu girdiler önümüzdeki yıllarda hızla artacaktır. Nanoteknoloji, biyokimya, genetik, biyomoleküller,  katalizörler, organik teknolojiler, biyoteknoloji ve polimer teknolojisi gibi hızlı bilimsel gelişmelerin görüldüğü popüler alanlarda kimya mühendislerinin katkıları ön plandadır.

2006-2007 Akademik yılında eğitim - öğretime başlayan Beykent Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü olarak;  ileri düzeyde Kimya Mühendisliği bilgi ve becerilerine sahip, kendini sürekli yenileyen, analitik düşünen, sorgulayıcı, girişimci, verilen görevi bağımsız olarak yürütebilen, birlikte çalışabilen ve sorumluluk alabilen, çevreye duyarlı, etik değerlere saygılı,  endüstriye, topluma ve devlete yararlı olan mühendisler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.  Modern laboratuvar olanaklarımız her zaman öğrencilerimize açıktır.  Mezunlarımız endüstrinin istediği niteliklere uygun, son teknolojik bilgi ve uygulamaları takip edebilecek bilgi birikimine sahiptirler.  

Bölümümüzdeki öğretim üyeleri çeşitli konularda araştırma-geliştirme, proje çalışmalarını sürdürmektedir.  Bu çalışmaların sonucu; Bölüm olarak, ulusal ve uluslararası makalelerimizin sayısı günden güne artmaktadır.  Öğrencilerimizle birlikte, araştırmaya önem veren,  çalışmayı ve insanı seven,  bilimsel gelişmelere açık bir atmosfer sağlamaktayız.  

Sevgili öğrenciler;  kimyasal süreçler, küresel ısınma, enerji, çevre, nanoteknoloji, biyoteknoloji gibi birçok alanda günümüzün dinamik gelişmelerine uygun rekabetçi bir eğitim sunmaktayız. Sizleri dünyamızın sorunlarına çözüm getirebilecek,  sürdürülebilir ve daha iyi bir dünya için çalışmalar yapacak mühendisler olarak yetiştirmemiz için hazır mısınız? Hazırsanız,  Bölümümüzdeki ayrıcalıklı olanaklardan faydalanmanız ve fırsatları değerlendirmeniz için sizi davet ediyoruz.

Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Ferda CİVAN ÇAVUŞOĞLU
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Gülsüm ÖZÇELİK
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Rabia TURAN
Tarihçe
2006-2007 Akademik yılında eğitim - öğretime başlayan Beykent Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü olarak; ileri düzeyde Kimya Mühendisliği bilgi ve becerilerine sahip, kendini sürekli yenileyen, analitik düşünen, sorgulayıcı, girişimci, verilen görevi bağımsız olarak yürütebilen, birlikte çalışabilen ve sorumluluk alabilen, çevreye duyarlı, etik değerlere saygılı, endüstriye, topluma ve devlete yararlı olan mühendisler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Modern laboratuvar olanaklarımız her zaman öğrencilerimize açıktır. Mezunlarımız endüstrinin istediği niteliklere uygun, son teknolojik bilgi ve uygulamaları takip edebilecek bilgi birikimine sahiptirler.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, kimya mühendisliği lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Bu program için herhangi bir özel kabul koşulu bulunmamaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar, kimya mühendisliği lisans programından öğrenci kabul eden yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

• Eğitim gören öğrenciler lisans eğitimlerini tamamlayıncaya kadar toplam 240 AKTS ve 132 ulusal kredilik ders programındaki dersleri başarıyla tamamlamak,
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak ve
• 6. ve 8. yarıyıllarda toplam 40 iş günü stajda başarılı olmaları gerekmektedir.

Mezun İstihdam Olanakları
Kimya Mühendisliğinin çalışma alanları çok geniş olup katalizör, petrokimya, elyaf-tekstil, ilaç, boya-kozmetik, şeker-nişasta, çimento-alçı, endüstriyel gazlar, yarı iletkenler, özel kimyasallar, sabun-deterjan, cam-seramik, kauçuk, gıda, suni gübre, tarım kimyasalları, arıtma vb. sektörlerde çalışma imkanı bulabilirler. Ayrıca bu sektörlere ilişkin şirket kurabilir ve ARGE faaliyetlerine katılabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar "Beykent Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği" ile düzenlenmektedir.
Sınavlar, eğitim-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel süreçler "Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir.
Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır.
Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.

Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1]
1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:Örnek Olay, 13:Deney/Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj, 14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme

Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları [1]
A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Juri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L:Tez İzleme, M:Devam

[1] Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=33