İŞLETME (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Dilaysu ÇINAR
Tarihçe
9 Temmuz 1997 tarihinde 4282 sayılı kanunla Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı tarafından kurulan İstanbul Beykent Üniversitesi, 1997-1998 Eğitim Öğretim yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi-İşletme Bölümü'nü kurarak ilk öğrencilerini kabul etmiştir.
Kazanılan Derece
Programın tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "işletme alanında lisans diploması" derecesi alırlar.
Kabul Koşulları
Beykent Üniversitesi işletme bölümüne öğrenci kabul ve yerleşimi, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına ve Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esaslara göre yapılmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Beykent Üniversitesi, İşletme Bölümünden mezun olan öğrencilere tezli ve tezsiz olmak üzere çeşitli yüksek lisans programları sunmaktadır.
Mezuniyet Koşulları
240 AKTS (en az 2.00 Genel Not Ortalaması 4.00 üzerinden) alan öğrenciler Lisans Diploması almaya hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
İşletme bölümü mezunları; özel sektörde muhasebe ve finansman, bankacılık ve sigortacılık, para ve sermaye piyasası, uluslararası ticaret, pazarlama ve üretim, satın alma, halkla ilişkiler, reklamcılık, insan kaynakları, yönetim danışmanlığı alanlarında gerek yönetim gerekse departman düzeyinde çalışabileceği gibi kamu kurum ve kuruluşlarında, sivil toplum örgütlerinde, sanayi ve ticaret odalarında da çalışabilir. İsteyen mezunlar girişimci olarak kendi işletmelerini kurabilir. Ayrıca yüksek lisans ve doktora yapan mezunlar ise üniversitelerde akademisyen olarak görev alabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar "Beykent Üniversitesi önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile düzenlenmektedir.

Sınavlar, eğitm-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel süreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir.

Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır.
Her ders için uygulanan sınav türleri ile ölçme ve değerlendirme yöntemleri "Ders Planları" alanında tanımlanmaktadır.
Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları.
1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:örnek Olay, 13:Deney / Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj,14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme
Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları
A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Juri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L: Tez İzleme, M:Devam



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=31