FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Ülkemizde her dört insandan birinin fiziksel herhangi bir rahatsızlıktan mustarip olması, ortalama insan ömrünün uzaması ve ileri yaş nüfusunun buna bağlı olarak artması nedenleri doğrultusunda tıbbın her branşında fizyoterapistlerin ekip içerisinde yer alması fizyoterapist ihtiyacını gün geçtikçe daha da arttırmaktadır. Amacımız Fizyoterapi - Rehabilitasyon bölümü öğrencilerine kaliteli ve kapsamlı bir rehabilitasyon eğitiminin verilmesinin yanı sıra  akademik araştırma ve projeler geliştirme, eğitim programları hazırlama, seminerler ve konferanslar düzenlemektir. Sağlık kuruluşlarında, fizik tedavi ünitelerinde ve özel sektörde fizik tedavi işlemlerinin yürütülmesinde gerekli olan bilgi ve beceriyle donanmış sağlık personeli yetiştirmeyi planlamaktayız.

Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarında ve rehabilitasyon merkezlerinde, Üniversitelere bağlı yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarında, huzur evlerinde, kaplıca-kür merkezlerinde, sağlık turizmine yönelik otellerde görev yaparlar.

Tarihçe
Fizyoterapi eğitimi ülkemizde ilk olarak 1961 yılında Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından Hacettepe Üniversitesi’nde başlatılmıştır. Dünyada çok daha eskiye uzanan bir geçmişe sahiptir, özellikle ikinci dünya savaşından sonra önemi daha da artmış ve günümüze dek sürekli olarak kendini geliştirmiş olan bir meslektir. Ülkemizde tüm fizyoterapistleri temsil eden Türkiye Fizyoterapistler Derneği 1969 yılında kurulmuştur ve Dünya Fizyoterapistler Konfederasyonu’nun bir üyesidir.
Kazanılan Derece
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Programa kayıt yaptırabilmek için ÖSYM tarafından düzenlenen sınavlarda belirlenen taban puanı (SAY) alarak başarılı olmak gerekir. Yurt içi veya dışında eşdeğer bir programda öğrenim gören bir öğrenci, üniversite tarafından kontenjan açıldığı takdirde yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrenci kabulü, başvuruda bulunan öğrencilerin başarı durumlarının değerlendirilmesi sonucu gerçekleşir. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler kayıt yaptırabilirler. Uluslararası öğrenciler, “Beykent Üniversitesi Yabancı Öğrenci Kabul Yönergesi" çerçevesinde bu programa uluslararası geçerliliği olan SAT vb. sınav sonuçlarıyla ya da lise mezuniyet notlarına göre kabul edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar, mezuniyet sonrası yüksek lisans ve doktora çalışmalarına devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Toplam en az 240 AKTS karşılığı olan derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezuniyetlerini takiben kısa süre içerisinde işe yerleşen mezunlarımız, ülkemizde ve yurt dışında koruyucu, tedavi ve rehabilite edici hizmet veren kamuya ve özel sektöre ait hastanelerin değişik klinik, departman ve anabilim dallarında, özel eğitim kurumlarında, spor ve fiziksel uygunluk merkezlerinde, huzurevlerinde, çocuk ve yetişkinler için fizyoterapi rehabilitasyon ve egzersiz merkezlerinde çalışmakta ve üniversitelerin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinde öğretim elemanı ve yönetici olarak görev yapabilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar, ölçme ve değerlendirme “Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi“ esas alınarak yürütülür. Her dönem, öğrencilere en az bir ara sınav yapılır. Öğrencilere ait başarı değerlendirmesinde dikkate alınacak olan kriterler (ara sınav, ödev, uygulama ve final sınavı vb.) ve bunlara ait oranlar, dönem başında web sitesinde yayınlanan müfredat programlarında belirtilir. Sınavlar, Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde, belirtilen yer ve zamanda yapılır. Öğrencilerin dönem sonu başarı notları; ara sınav, final sınavı notları ile dönem içerisinde yürüttükleri çalışmalara göre dersten sorumlu olan öğretim üyesi/görevlisi tarafından verilir. Bütünleme sınavı, final sınavına girme koşulunu sağladığı halde sınava girmeyen veya final sınavı sonunda başarısız (FF) olan öğrenciler için düzenlenir. Not yükseltme ve başka bir nedenle bu sınava girilmez.



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=300