MATEMATİK (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Matematik Bölümü, akademik ve çağdaş teknolojik bilgilerle donatılmış, sürekli gelişmeyi bir yaşam biçimi olarak algılayan, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, takım çalışmasına yatkın, etik sorumluluk ve iş ahlakı kazanmış bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca; fen ve mühendislikle ilgili alanlarda problemleri tanımlayabilme, modelleyebilme, çözüm yöntemi üretebilme ve karar verme becerilerini kazanmış bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Matematik Bölümü ders planı, teorik ve uygulamalı matematik derslerinin yanı sıra öğrencilere bilgisayar alanı için gerekli temel bilgi ve beceriyi kazandıran derslerden oluşmaktadır.  Öğrencilerimiz, öğretim üyelerinin danışmanlığı altında gerçekleştirilecek olan, tüm bilgi ve kazanımlarını aktarabilecekleri uygulamalı bir bitirme çalışması/projesi hazırlayıp sunmaktadırlar.

Programımız, öğrencileri bilim ve teknikteki çağdaş buluşlarla donatmayı ve onlara serbest araştırma yapabilmeleri için gereken alt yapıyı vermeyi, mühendislikte talep edilen bilimsel araştırmaları yapmaları için gereken donanımı vermeyi amaçlamaktadır. 

Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Fatma KARACA
Tarihçe
Bölümümüz, 1997 yılında Matematik-Bilgisayar Bölümü adıyla kurulmuş olup, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Matematik Bölümü adı altında faaliyetlerine devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Matematik alanında Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Bu program için herhangi bir özel kabul koşulu bulunmamaktadır.

Programa kabul ve kayıt ile ilgili Genel Kabul Koşulları ve Genel Kayıt İşlemleri sayfalarını inceleyebilirsiniz.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar, ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

• Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak ve
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Matematik bölümü mezunları kamu ve özel sektörde meslekleri ile ilgili pek çok alanda istihdam edilmektedir;
Kamu ve özel sektöre ait araştırma kurum ve merkezlerinde araştırmacı,
Matematikçi, hesap uzmanı, bankacı, sigortacı
Pedagojik formasyona sahip olanlar eğitim alanında matematik öğretmeni veya okul yöneticisi,
Matematik alanlarının ilişkide olduğu İstatistik, Mühendislik veya İktisat alanlarında yüksek lisans yaparak yöneylem araştırmacısı, veri analisti, bilgisayar programcılığı, yazılımcı, sistem analisti, endüstriyel tasarımcı, ekonomist, finansal analist, yatırım uzmanı
Akademik kariyer yapmak isteyenler üniversitelerin matematik lisansüstü programlarına katılarak öğrenimlerini sürdürebilir ve öğretim elemanı olarak çalışabilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar"Beykent Üniversitesi önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile dÜzenlenmektedir.

Sınavlar, eğitm-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel sÜreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir.

Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır.

Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.




https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=285