ELEKTRİK (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

The programme offers two-year studies, and graduates receive the title of "technologist." Students gain experience and practical skills in maintenance and failure analysis of electrical installations and electronic circuits. 

They learn about the winding structures of electric machinery and how to design projects for them. They also learn to recognise modern control circuits and design programmable logic controllers (PLC). They gain problem-solving skills, as well as theoretical and practical knowledge of the electromechanical control technique. In addition to the practical use of electrical machinery, they gain theoretical knowledge. Furthermore, they gain the necessary skills to read, draw and implement electrical installation projects. They wll be able to perform electrical measurement techniques. Additionally, they gain competence in using microcontrollers, designing algorithms and flow charts, and in basic related applications.

Lect. Ayşenur SEKİN
Head of the Department

 

Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Ayşenur SEKİN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Ayşenur SEKİN
Program Başkanı
Öğr.Gör. Ayşenur SEKİN
Tarihçe
Beykent Üniversitesi, Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı tarafından 09.07.1997 tarihinde 4282 sayılı kanunla, kamu tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur.
Günümüzün büyüyen ve gelişen Türkiye’sinde çözüm bekleyen sorunların, ancak eğitimle giderileceğine inanan kurucumuz Adem Çelik, “topluma hizmet” sorumluluğu bilinciyle eğitim-öğretim alanında atılımlarda bulunmuş; anaokulu, ilköğretim ve liseden sonra Beykent Üniversitesi ile kusursuz bir eğitim zinciri kurmuştur.
1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında Büyükçekmece Yerleşkesinde öğretime başlayan üniversitemiz bugün, İstanbul’un merkezi konumlarında yer alan, yüksek standartlarda donanıma sahip dört yerleşkede eğitim-öğretime devam etmektedir.
Kurulduğumuz yıldan günümüze kadar geçen 22 senede, her yıl öğrenci ve mezunlarıyla birlikte gelişerek büyüyen üniversitemiz, yenilikçi bakış açısıyla eğitim veren, sosyal ve yaşayan bir üniversitedir.
Sadece Türkiye’nin değil dünyanın her yerinde aranan ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek profesyoneller yetiştirmek amacıyla çıktığımız bu yolda, 21. yüzyıl standartlarında eğitim vermeye ve yeni mezunlarımızla birlikte büyümeye devam etmekteyiz.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Elektrik alanında Önlisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Bu program için herhangi bir özel kabul koşulu bulunmamaktadır.
Adaylar programa kabul ve kayıt ile ilgili Genel Kabul Koşulları ve Genel Kayıt İşlemleri sayfalarını inceleyebilir.
Üst Kademeye Geçiş
Türkiye uyruklu olup, DGS Sınavında başarılı olan adaylar, ÖSYM tarafından alanlarındaki bir lisans programına kayıt yaptırabilirler. Yabancı uyruklu adaylar ilgili alanda lisans programlarına başvurabilirler
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;
• Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 120 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak
gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezun olan öğrencilerimiz kurumsal şirketlerin bakım ve onarım birimlerinde, kamu kurumlarında, dikey geçiş ile lisans eğitimine devam edenler için akademik kariyer olanağı yanı sıra ilgili firmaların otomasyon departmanlarında tekniker olarak çalışabilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar "Beykent Üniversitesi önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile düzenlenmektedir.
Sınavlar, eğitim-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel süreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir.
Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır.
Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.

Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1]
1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:örnek Olay, 13:Deney / Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj,14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme
Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları [1]
A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Juri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L: Tez İzleme, M:Devam

[1] Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi
https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=46



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=243