ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (EN) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Endüstri Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Industrial Engineering is a field of engineering that deals with production, organization and distribution of goods and services that are required for our modern life in an effective and efficient way. To achieve this purpose, industrial engineers deal with specifying, planning, designing and supplying necessary labour, capital, energy, location and other resources by using modern knowledge and social values. To be successful in these steps, an industrial engineer should be able to think analytically, decide realistically, and analyse effectively by prioritizing ethical values.

For this purpose, Beykent University, the Department of Industrial Engineering (EN) has three learning objectives:

1. To apply current principles of Industrial Engineering to solve complex and real-world problems. 
2. To prepare students to achieve positions of professional leadership.
3. To engage students in continuing education and professional development.

The medium of instruction of the programme is English. One year English preparatory school is compulsory.

Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Furkan DİŞKAYA
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Begüm EROL
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Muhammed Çağrı BUDAK
Tarihçe
2014 yılında Mühendislik – Mimarlık Fakültesi’ne bağlı olarak Endüstri Mühendisliği (İngilizce) bölümü açılmıştır. 2014-2015 Akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Endüstri Mühendisliği (İngilizce) Bölümünün eğitim dili İngilizcedir. Hazırlık eğitimi zorunludur. Endüstri Mühendisliği Bölümü; çağdaş yaşam için gerekli mal ve hizmetlerin, üretim, yönetim ve dağıtımının verimli ve etkin bir şekilde yapılabilmesi için çalışılan bir mühendislik dalıdır. Bu amaç için endüstri mühendisleri; çağdaş bilgi ve sosyal değerleri kullanarak gerekli insan, teknoloji, para, enerji, yer ve diğer kaynakları belirler, planlar, tasarlar ve tedariğini yapar. Bu süreçte başarı için analitik düşünen, gerçekçi karar veren, durumları etkin şekilde analiz eden ve etik değerleri ön planda tutan, bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştiren mühendisler gereklidir. Bu amaç doğrultusunda bölümümüz eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Endüstri Mühendisliği alanında Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Bu program için herhangi bir özel kabul koşulu bulunmamaktadır.

Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar, ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

• Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak, ve
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Endüstri Mühendisliği (EN) programı mezunları, üretim ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren her tür işletmede satın alma, üretim ve operasyon planlama, kalite kontrol, lojistik ve iş geliştirme bölümlerinde uzman ve yönetici pozisyonlarında yer alırlar. Ayrıca bu faaliyetleri yürüten danışmanlık şirketleri kurabilir ve yönlendirebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar"Beykent Üniversitesi önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile düzenlenmektedir.

Sınavlar, eğitim-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel sÜreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir.

Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır.

Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.

Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1]
1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:örnek Olay, 13:Deney / Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj,14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme

Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları [1]
A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Jüri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L: Tez İzleme, M:Devam

[1] Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=191