DİJİTAL OYUN TASARIMI (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Tarihçe
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü, dijital oyun sektöründeki gelişmelerin dinamik yapısına yanıt verme ve iletişim eğitiminde fark yaratma vizyonuyla 2021-2022 Eğitim-Öğretim Güz Dönemi'nde açılmıştır. 2024-2025 öğretim yılı itibarıyla, bölüm 1 Profesör, 4 Doktor Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisi ile eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Buna ek olarak, üniversitemizin diğer fakültelerinden ve fakülte içindeki farklı bölümlerden uzman öğretim üyeleri, disiplinler arası bir yaklaşım benimsenerek programa katkı sağlamaktadır. Bölümün eğitim dili Türkçe olmakla birlikte, öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak İngilizce hazırlık sınıfında okuyarak uluslararası iletişim becerilerini geliştirme fırsatına sahiptir.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Dijital Oyun Tasarımı alanında Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Beykent Üniversitesi’nde genel kayıt kabul işlemleri, üniversite tarafından yürütülmekte olup, akademik kayıt işlemleri Dekanlık tarafından uygulanmaktadır. İlgili yönetmeliklere ilişkin bilgi, Beykent Üniversitesi web sitesinden bulunmaktadır. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran ve yatay geçiş başvurusu yapan öğrenciler, eğitim ve öğretim görecekleri Türkçe dışındaki dil bilgilerinin seviyelerinin belirlenmesi amacıyla yabancı dil hazırlık eğitiminden sorumlu birim tarafından hazırlanan yabancı dil yeterlik sınavına alınırlar. Üniversitemizin hazırlık okulu yönetmeliği Beykent Üniversitesi web sayfasında bulunmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar, ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

• Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak ve
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü mezunları; Türkiye ve dünya dijital oyun sektöründe, oyun geliştirme alanlarında uzman ekiplerin içerisinde oyun yazarlığı, oyunlaştırma, animasyon, deneyim tasarlama, oyuncu veri toplama ve analizi, oyun yapımcılığı gibi görevlerde yer almanın yanı sıra grafik tasarım atölyeleri, animasyon şirketleri, reklam ajansları, film/dizi prodüksiyon şirketleri, ses/ses tasarımı prodüksiyon stüdyolarında da istihdam olanağı bulabileceklerdir.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar"Beykent Üniversitesi önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği [1]" ile dÜzenlenmektedir.

Sınavlar, eğitm-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel sÜreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir.

Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır.

Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.

Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1]
1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:örnek Olay, 13:Deney / Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj,14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme

Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları [1]
A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Juri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L: Tez İzleme, M:Devam

[1] https://www.beykent.edu.tr/Content/files/20180403132847520.pdf
[1] Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1685