İLETİŞİM VE TASARIMI (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Günümüzde etkili bir iletişim, kullanılan araca dolayısıyla teknolojiye bağlı olmaktadır. İnsan-teknoloji birlikteliği bağlamında, teknolojinin kullanımı tasarım becerisiyle birleşerek hedef kitle ile etkin bir iletişim kurulması hedeflenmektedir. Bu durum da iletişimin her alanında nitelikli tasarımları gerektirmektedir.

2000 yılında açılan İletişim ve Tasarımı bölümü eğitim sürecinde öğrencilerin; görme, algılama  ve fikir geliştirme pratiklerini geleneksel ve modern teknolojileri bir araya getirerek öğrenmelerini amaçlamaktadır. 

Öğrencilere sanat ve sosyal bilim dersleriyle birlikte kuramsal bilgiler verilirken atölye çalışmaları ile uygulamaya yönelik beceriler kazandırılmaktadır. Bu sayede öğrencilerin estetik algısı geliştirilmekte, yaratıcı düşünceleri yükseltilmektedir. Bölüm, yaratıcı tasarım çözümleri üretebilen ve fikirlerini etkili görsel iletilere dönüştürebilen iletişimciler için planlanmıştır.

İletişim ve Tasarımı bölümünün eğitim dili Türkçe'dir. İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi PINAR CEYLAN
Tarihçe
Beykent Üniversitesi, Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı tarafından 09.07.1997 tarihinde 4282 sayılı kanunla, kamu tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur.

Günümüzün büyüyen ve gelişen Türkiye’sinde çözüm bekleyen sorunların, ancak eğitimle giderileceğine inanan kurucumuz Adem Çelik, “topluma hizmet” sorumluluğu bilinciyle eğitim-öğretim alanında atılımlarda bulunmuş; anaokulu, ilköğretim ve liseden sonra Beykent Üniversitesi ile kusursuz bir eğitim zinciri kurmuştur.

1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında Büyükçekmece Yerleşkesinde öğretime başlayan üniversitemiz bugün, İstanbul’un merkezi konumlarında yer alan, yüksek standartlarda donanıma sahip dört yerleşkede eğitim-öğretime devam etmektedir.

Kurulduğumuz yıldan günümüze kadar geçen 22 senede, her yıl öğrenci ve mezunlarıyla birlikte gelişerek büyüyen üniversitemiz, yenilikçi bakış açısıyla eğitim veren, sosyal ve yaşayan bir üniversitedir.

Sadece Türkiye’nin değil dünyanın her yerinde aranan ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek profesyoneller yetiştirmek amacıyla çıktığımız bu yolda, 21. yüzyıl standartlarında eğitim vermeye ve yeni mezunlarımızla birlikte büyümeye devam etmekteyiz.
Kazanılan Derece
Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Bu program için herhangi bir özel kabul koşulu bulunmamaktadır.

Programa kabul ve kayıt ile ilgili Genel Kabul Koşulları ve Genel Kayıt İşlemleri sayfalarını inceleyebilirsiniz.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar, ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için; • Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak, ve • 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri, yaratıcı faaliyetlerin yürütüldüğü kurum ve kuruluşlar, iletişim alanında faaliyet gösteren tüm işletmeler ve ajanslarda çalışma olanağına sahiptirler.

Dört yıllık eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz, her türlü görsel ve yazılı basın organlarında (gazete, dergi, televizyon, internet yayıncılığı) tasarımcı, metin yazarı, editör, vb. olarak; sinema sektöründe (post-prodüksiyon, prodüksiyon) tasarımcı, metin yazarı, kurgu tasarımı, vb. olarak ve tasarım ajanslarında tasarımcı ve metin yazarı olarak kariyer hedeflerine ulaşabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar "Beykent Üniversitesi önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile düzenlenmektedir. Sınavlar, eğitim-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel süreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir. Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır. Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir. Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1] 1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:örnek Olay, 13:Deney / Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj,14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları [1] A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Juri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L: Tez İzleme, M:Devam



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1664