İNGİLİZCE MÜTERCİM VE TERCÜMANLIK (EN) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi DİL
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi İlkiz SAYGILI
Tarihçe
2005-2011 yılları arasında Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde yer alan İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü, 2011 yılından itibaren Fen-Edebiyat Fakültesi altında eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. İlk defa 2005 yılında ek yerleştirmeyle öğrenci alınan bölüm, ilk mezunlarını 2009 yılında vermiştir. 2005-2007 yılları arasında Beylikdüzü’nde bulunan bölüm, 2007-2016 yılları arasında Ayazağa Yerleşkesi’nde hizmet vermiştir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren de Beylikdüzü-Avalon yerleşkesindedir.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık alanında Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Programa kabul ve kayıt ile ilgili Genel Kabul Koşulları ve Genel Kayıt İşlemleri sayfalarını inceleyebilirsiniz.
Üst Kademeye Geçiş
Mezunlar, ilgili alanlarda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak, ve
4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak

gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü mezunları, yayınevleri ve çeviri bürolarında, uluslararası bağlantıları bulunan çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarında (örneğin bakanlıklar, üniversiteler, turizm ve dış ticaret firmaları, bankalar) ve medyada (örneğin, haber ajansları, televizyon ve gazeteler) istihdam edilebilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar "İstanbul Beykent Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile düzenlenmektedir.

Sınavlar, eğitim-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel süreçler "İstanbul Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir.

Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır.

Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.

İstanbul Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1]
1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:örnek Olay, 13:Deney / Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj,14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme

İstanbul Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları [1]
A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Juri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L: Tez İzleme, M:Devam

[1] İstanbul Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1660