İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI (DİSİPLİNLERARASI) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 3
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Program Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Melike DİVRİKLİOĞLU KUNDAK
Tarihçe
Beykent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği (Disiplinlerarası) Anabilim Dalı, İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı 04.10.2019 tarihli YÖK izni ile yürütmektedir.
Kazanılan Derece
Tezsiz İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların, lisans diplomasına sahip olmaları gerekir. Tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz. (10 Mayıs 2018 tarihli 30417 sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Değişiklik).
Bu yüksek lisans programına Mühendislik fakültelerinin tüm bölümleri; tıp fakülteleri; fen edebiyat fakültelerinin biyoloji, fizik ve kimya bölümleri; mimarlık bölümü; teknik eğitim fakültelerinden teknik öğretmen olarak mezun olanlar; teknoloji fakülteleri mezunları; dört yıllık lisans düzeyinde eğitim almış olup iş sağlığı güvenliği yönetim sistemi uygulanan iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği alanında en az 5 yıl görev alanlar; iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim veren kamu eğitim kurumlarında en az 5 yıl çalışmış olanlar ile 2 yıllık İş Sağlığı ve Güvenliği Programından mezun olup, yukarıda sayılan lisans derecelerinden farklı 4 yıllık bir üniversiteden mezun olanlar başvurabilir. Ayrıca üniversitelerin açık öğretim fakülteleri lisans mezunları ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi lisans mezunları da bu disiplinler arası tezsiz yüksek lisans programından yararlanabilirler. Ancak; bu adayların B sınıfı uzmanlık sınavına girebilmeleri için lisans mezuniyetleri mühendislik, mimarlık olmadığı ayrıca teknik öğretmen, fizikçi, kimyager veya biyolog ünvanı da taşımadıkları durumlarda "İş Güvenliği Uzmanlarının, Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik" gereği İş Sağlığı ve Güvenliği önlisans mezunu olmaları gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Tezsiz programlardan mezun olunması durumunda 20.04.2016 tarihli YÖK Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre doktora eğitimine devam etme şansı bulunmamaktadır.
Mezuniyet Koşulları
Toplam 30 krediden ve 90 AKTS’den az olmamak koşuluyla en az on adet ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Dönem projesinde başarılı olmak.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımızın “B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı” belgesi alabilmesi ve sınava girebilmesi için mühendislik veya mimarlık eğitimi veren fakültelerin mezunu, teknik öğretmen, fizikçi, kimyager veya biyolog unvanına sahip veya üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği lisans veya ön lisans programından mezun olmaları gerekmektedir. Tehlikeli ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinden sorumlu “İş Güvenliği Uzmanı” olabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerin aldıkları her dersin başarı notu 100 üzerinden değerlendirilir. En az başarı notu yüksek lisans programlarında 70’tir. Başarı notlarının harfli ve dörtlü not sistemindeki karşılıkları aşağıdaki gibidir:
100’lük Harf Notu 4’lü Not
90-100 AA 4.00
85-89 BA 3.50
80-84 BB 3.00
75-79 CB 2.50
70-74 CC 2.00
60-69 DC 1.50
50-59 DD 1.00
49-ve altı FF 0.00
Yüksek lisans programlarında kayıtlı bir öğrencinin, bir dersten başarılı sayılabilmesi için o dersin yarıyıl başarı notunun, en az, (CC) olması gerekir.
Ayrıntılı bilgi için https://www.beykent.edu.tr/docs/default-source/yonetmelikler/beykent-universitesi-lisansustu-egitim-ogretim-yonetmeligi.pdf?sfvrsn=3e7cb9b3_4 adresinde yer alan “Beykent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Ve Öğretim Yönetmeliği” incelenmelidir.



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1615