İLETİŞİM SANATLARI VE TASARIM (YL) (TEZLİ) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 6
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Anabilim Dalı Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Pınar CEYLAN
Tarihçe
Beykent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İletişim Sanatları ve Tasarım Anasanat Dalı, İletişim Sanatları ve Tasarım Tezli Yüksek Lisans Programı 14.02.2007 tarihli YÖK izni ile yürütmektedir.
Kazanılan Derece
Kazanılan Derece:
Tezli İletişim Sanatları ve Tasarım Yüksek Lisans Derecesi

Derecenin Düzeyi:
Yedinci Düzey (Yüksek Lisans Derecesi)
Kabul Koşulları
Yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların, lisans diplomasına sahip olmaları ve ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES sınavından, sözel puan türünde en az 55 standart puandan az olmamak koşuluyla ALES standart puanına sahip olmaları veya Yükseköğretim Kurulunun kabul ettiği uluslararası sınavlar olan Graduate Record Examination (GRE) ve Graduate Management Admission Test (GMAT) sınavlarından birine ait eşdeğeri puana sahip olmaları gerekir. Öğrenci kabulünde, ALES puanının %50’den az olmamak koşuluyla ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağı, Senato tarafından belirlenir. Enstitü, yalnız ALES puanı ile de yüksek lisans programlarına öğrenci kabul edebilir. ALES’e eşdeğer kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulunca ilan edilen eşdeğer puanlar, Senato kararı ile yükseltilebilir.

Tezli Yüksek Lisans programının Kabul Değerlendirmesi ise ALES Puanının %70'ine ek olarak Lisans Not Ortalamasının %20'si, Yazılı olarak yapılacak Bilimsel Değerlendirme ve/veya Mülakat sonucunun %10'unun hesap edilerek toplanmasıyla oluşacak sıralamaya göre en üst sıradan başlayarak ilgili program kontenjanı kadar asil ve yedek öğrenci alınması şeklindedir.
Üst Kademeye Geçiş
Tezli programlardan mezun olunması durumunda sekizinci düzey programlara başvurabilir.
Mezuniyet Koşulları
Tezli: 2 yıl (maksimum 6 dönem), 1 yılda 2 yarıyıl, her yarıyılda 15 hafta, toplam 120 AKTS. 8 dersten (21 Kredi, 60 AKTS) ve yüksek lisans tez çalışmasından (60 AKTS) başarılı olmak.
Mezun İstihdam Olanakları
İletişim ve Tasarım Anasanat Dalı, Yüksek Lisans Programı'ndan mezun olan öğrenciler kuramsal bilginin uygulama alanından örneklerle çeşitlendirildiği ve zenginleştirildiği bir eğitim alarak ilgi duydukları ya da uzmanlaşmak istedikleri konularda derinlemesine bilgi edinmektedirler. Bu bağlamda, mezunlarımız yaratıcı faaliyetlerin yürütüldüğü kurum ve kuruluşlar, iletişim alanında faaliyet gösteren işletmelerde, ajanslarda, görsel ve yazılı basın organlarında (gazete, dergi, televizyon, internet yayıncılığı) tasarımcı, metin yazarı, yaratıcı yönetmen, editör, vb. olarak; Sinema sektöründe (post-prodüksiyon, prodüksiyon) tasarımcı olarak çeşitli görevlerde çalışabilmekte ve/ya da akademik kariyer tercihinde bulunabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerin aldıkları her dersin başarı notu 100 üzerinden değerlendirilir. En az başarı notu yüksek lisans programlarında 70’tir. Başarı notlarının harfli ve dörtlü not sistemindeki karşılıkları aşağıdaki gibidir:
100’lük Harf Notu 4’lü Not
90-100 AA 4.00
85-89 BA 3.50
80-84 BB 3.00
75-79 CB 2.50
70-74 CC 2.00
60-69 DC 1.50
50-59 DD 1.00
49-ve altı FF 0.00
Yüksek lisans programlarında kayıtlı bir öğrencinin, bir dersten başarılı sayılabilmesi için o dersin yarıyıl başarı notunun, en az, (CC) olması gerekir.
Ayrıntılı bilgi için https://www.beykent.edu.tr/docs/default-source/yonetmelikler/beykent-universitesi-lisansustu-egitim-ogretim-yonetmeligi.pdf?sfvrsn=3e7cb9b3_4 adresinde yer alan “Beykent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Ve Öğretim Yönetmeliği” incelenmelidir.



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1611