ADALET (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Adalet Programında; adalet sistemi içerisinde yer alan mahkemelerin, hukuk bürolarının ve avukatların, resmi ve özel kurumların ihtiyaç duyduğu yardımcı personel ihtiyacını karşılamak amacıyla vasıflı elemanların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.



Adalet sistemi içinde, işlerin daimi olarak doğru ve düzgün yürütülebilmesi için yetişmiş yardımcı eleman ihtiyacı göz ardı edilemez. Adalet programındaki bir diğer amacımız ise ön lisans eğitimini tamamlamış başarılı ve hedefleri olan öğrencilerimizin, DGS'yi kazanarak Hukuk Fakültelerinde lisans öğrenimlerine devam edebilmeleridir.



Adalet Programının eğitim dili Türkçedir. İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.



Öğr. Gör. Halil İbrahim ŞAHİN



Program Başkanı


Bölüm Başkanı
Öğr.Gör. Halil İbrahim ŞAHİN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör. Halil İbrahim ŞAHİN
Program Başkanı
Öğr.Gör. Halil İbrahim ŞAHİN
Tarihçe
Adalet Programı 2010-2011 Öğretim Yılında açılmış olup ilk kez aynı yıl ek kontenjan döneminde öğrenci alımına başlanmıştır.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Adalet alanında Önlisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavında TYT puan türünde yeterli puanı almış olmak, ve ÖSYM tarafından Beykent Üniversitesi Adalet Programına yerleştirilmiş olmak gerekir.

Programa kabul ve kayıt ile ilgili Genel Kabul Koşulları ve Genel Kayıt İşlemleri sayfalarını inceleyebilirsiniz.
Üst Kademeye Geçiş
Türkiye uyruklu olup, DGS Sınavında başarılı olan adaylar, ÖSYM tarafından alanlarındaki bir lisans programına kayıt yaptırabilirler.Yabancı uyruklu adaylar ilgili alanda lisans programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

• Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 120 AKTS kredilik her dersi geçer not ile başarmak, ve
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak

gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Adalet teşkilatında devlet memuru olarak çalışabilme yanında, noterlerde, hukuk bürolarında, resmi ve özel kurumların hukuk müşavirliği birimlerinde yardımcı elaman olarak çalışabileceklerdir. Aynı zamanda açılacak sınavda başarılı olmaları ve aranan şartları taşımaları halinde yazı işleri müdürlüğü, icra müdürüğü görevlerini yapabileceklerdir.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar"Beykent Üniversitesi önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile dÜzenlenmektedir.

Sınavlar, eğitm-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel sÜreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir.

Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır.

Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.

Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1]
1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:örnek Olay, 13:Deney / Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj,14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme

Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları [1]
A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Juri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L: Tez İzleme, M:Devam

[1] Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1