BEYKENT ÜNİVERSİTESİ
MESLEK YÜKSEKOKULU-BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI PROGRAMI
HADIMKÖY YERLEŞKESİ
PROGRAMIN AMACI: Bilgisayar Programcılığı bölümü, bilgisayar kullanımı, yazılım tasarımı, bilgi güvenliği, donanım bakım onarımı ve bilgisayar ağlarının kurulumu ve yönetimi ile ilgili bilimdir.
Beykent Üniversitesi Bilgisayar Programcılığında temel amaç bilişim sektöründe yazılım ve donanım alanında çalışacak, teknolojiyi bilen, bilgiyi üretime dönüştürebilen, alandaki uygulama ve faaliyetleri analitik düşünerek gerçekleştirebilen, sorumluluk alabilen, kendisini sürekli geliştiren nitelikli bireyler yetiştirmektir.
Programımızda Oyun Programlama, Veri Madenciliği, Mobil Programlama, Veri tabanı Yönetim Sistemleri, Bilgisayar Donanımı, İşletim Sistemleri, Algoritma ve Programlama, Görsel Programlama, İnternet Programcılığı, Bilgisayar Ağları, Java ile Nesne Tabanlı Programlama, C# Programlama, Görüntü İşleme, Python Programlama gibi dersler ve program amaçlarının ne ölçüde başarılı olduğunu izleyebilmek amacıyla Yönlendirilmiş Proje ve Staj çalışması yer almaktadır.
PROGRAMIN AKADEMİK KADROSU: Programımızda 6 Öğretim elemanı bulunmaktadır;
- Öğr. Gör. Firdevs Durnagöl (Program Başkanı)
- Öğr. Gör. Özlem Güzelyazıcı
- Öğr. Gör. Ahsen Erden
-Öğr.Gör. Ahmet Bedirhan Sağır
PROGRAMIN KABUL KOŞULLARI: Bu program için herhangi bir özel kabul koşulu bulunmamaktadır.
PROGRAMIN İÇERİĞİ: Toplam 4 yarıyıldan oluşan bir ön lisans programıdır. Ders planında toplam 32 adet ders ve staj uygulaması yer almaktadır.
MEZUNİYET KOŞULLARI: Bu programda öğrenim gören öğrencilerin ders planlarında yer alan 120 AKTS kredilik dersi almış ve başarmış olmaları, aynı zamanda 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları gerekir. Ayrıca öğrencilerin mesleki uygulama ve tecrübe kazanmaları için 30 günlük staj uygulaması zorunluluğu bulunmaktadır.
STAJ İMKÂNLARI: Öğrenciler yazılım veya donanım konusunda çalışmalar yapan tüm şirketlerde staj yapabilirler. Staj yeri ile ilgili Öğrenci Dekanlığı destek olmaktadır.
ÇAP İMKÂNLARI:
a) Öğrenci çift anadala, anadal ön lisans programının en erken 2’inci ve en geç 3’üncü yarıyılı başında başvurabilir.
b) Öğrencinin çift anadala başvurabilmesi için, başvurduğu döneme kadar devam ettiği anadal programında almakla yükümlü olduğu tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması, ağırlıklı genel not ortalamasının en az 3,50 olması ve anadal programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibariyle en üst %20’de bulunması gerekir.
c) Anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 4,00 üzerinden 3,50 olan ancak anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerden çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da çift anadal programına başvurabilirler. Değerlendirmede sınıfının ilk %20’sine girip ağırlıklı genel not ortalaması yüksek olana öncelik verilir.
ERASMUS İMKÂNLARI:
Üniversitemiz, Erasmus programlarına her yıl artan sayıda öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ile katılım sağlamaktadır. 4 üniversiteyle başlayan bu hareketlilik, her yıl yeni üniversiteler ile işbirliği anlaşmaları imzalanarak devam etmektedir.
Üniversitemiz öğrencileri, Erasmus programı kapsamında 2. sınftan itibaren, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerdeki seçkin üniversitelerle imzaladığımız değişim anlaşmaları kapsamındaki ve kontenjanlarımız dahilinde, eğitimlerinin 1 yarıyıl ya da 1 yılını yurtdışında geçirebilmektedirler. Önlisans, programlarımızda okuyan öğrencilerimiz Erasmus programından yararlanabilmektedirler. Programa başvurmak için tek şart, ön lisans öğrencilerimizin ağırlıklı not ortalamasının en az 2,20, olmasıdır. Değerlendirme %50 Erasmus İngilizce Sınavı Notu, %50 Transkript notu dikkate alınarak yapılmaktadır. Kontenjanlar dahilinde programdan yararlanmaya hak kazanan öğrencilerimize gidilen ülkedeki yaşam giderlerine göre eğitim ve staj hareketliliği için aylık 300 Euro dan 600 Euro ya kadar karşılıksız hibe verilmektedir. Program hakkında detaylı bilgi almak Erasmus ofisimizle irtibata geçebilirsiniz.
DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLCEK BÖLÜMLER: Öğrencilerimiz DGS sınavı ile Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar-Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Enformasyon Teknolojileri, Fizik, İstatistik, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik-Bilgisayar, Yazılım Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerine geçiş yapabilirler.
KARİYER OLANAKLARI: Mezun olan öğrencilerimiz Kurumsal şirketlerin bilgi işlem ve yazılım departmanlarında, KOBİ’lerin bilgi işlem ve yazılım geliştirme bölümlerinde, kamu kurumlarında, yazılım geliştirme şirketlerinde, bilişim teknolojileri eğitim ve danışmanlık firmalarında çalışabilirler.
İLAVE AÇIKLAMALAR: Programın İkinci Öğretimi vardır.
PROGRAMIN SKA (KÜRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARI)KATKILARI: SKA4, SKA8, SKA9, SKA11 VE SKA17.