YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Yönetim Bilişim Sistemleri günümüz iş dünyasının gerek duyduğu bilgisayar sistemleri yolu ile elde edilen bilgileri işletme ve yönetim alanlarındaki işlevlere ve sorunların çözümüne uygulayabilecek insan gücü yetiştirmek ve yönetim alanında verilen dersler ile de insan ve organizasyon yönetimi konusunda uzman kişiler yetiştirilmeyi amaçlanmaktadır. Ayrıca Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü programını tamamlayan öğrencilere, işletmelerin ve bireylerin 21. yüzyıla adını veren bilgiyi üretme, depolama, paylaşma ve bilgiye erişme ihtiyacını karşılamak için kullanılan yöntem, süreç ve sistemlerin planlanması, tasarlanması, kurulması ve yönetilmesi süreçlerini anlayabilme becerisi kazandırmaktadır.


Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Elyase İSKENDER
Tarihçe
Beykent Üniversitesi, Adem Çelik- Beykent Eğitim Vakfı tarafından 1997 yılında 09.07.1997 tarih ve 4282 sayılı kanunla kurulmuş, kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf üniversitesidir. 1997-1998 akademik yılında eğitim-öğretime başlayan Beykent Üniversitesi, eğitimde yılların verdiği deneyimle her geçen gün daha da büyüyerek, dünya standartlarındaki eğitim kalitesini öğrencilerine sunmaya devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Yönetim Bilişim Sistemleri alanında Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
YKS sonuç belgesi, lise diploması. Yurt dışından öğrenci kabulü için adaylar, ilgili Yükseköğretim Kurumlarına doğrudan başvuru yapacaklardır. Başvuru yapacak adayların Türk liselerine denk bir okulun son sınıfında okuyor veya mezun olmaları gerekir. Adaylar, varsa Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan lise bitirme sınavlarına (Abitur, International Baccalaureate, GCE, Tawjihi, v.b.) veya son iki yıl içerisinde alınmış üniversite giriş sınavı statüsündeki sınavlara (SAT, v.b.) ilişkin resmi sınav sonuç belgelerini ibraz etmelidirler.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayanlar, yeterli ALES puanları ile yüksek lisans ve entegre doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

• Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak, ve
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak

gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları, endüstrinin ve endüstriyel faaliyetlerin var olduğu her yerde kendilerine iş bulabilirler.

Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı, Programcı , Veritabanı Uzmanı & Analisti, Sistem Analisti & Tasarımcısı, SEO Uzmanı, Network Uzmanı / Yöneticisi, IT Uzmanı / Yöneticisi,
Finans Uzmanı ve Yöneticisi, Bilgi Sistemleri Yöneticisi, Pazarlama Uzmanı ve Yöneticisi, İş Analisti, İnsan Kaynakları Uzmanı / Yöneticisi, İş Geliştirme Uzmanı / Yöneticisi,
Proje Yöneticisi, Satış Pazarlama Uzmanı / Yöneticisi, Kurumsal Kaynak Planlaması Uzmanı / Yöneticisi, İş Zekası Uzmanı / Yöneticisi olarak Özel ve Kamu sektöründe istihdama katılabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar "Beykent Üniversitesi önlisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile düzenlenmektedir.

Sınavlar, eğitim-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel süreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir.

Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır.

Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.

Beykent Üniversitesinde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1]
1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 4:Alıştırma ve Uygulama, 5:Gösteri, 6:Gösterip Yaptırma, 7:Rol Oynama, 8:Grup çalışması, 9:Benzetim, 10:Beyin Fırtınası, 11:Altı Şapka,12:örnek Olay, 13:Deney / Laboratuvar/Atölye/Alan Uygulaması/Staj,14:Bireysel çalışma, 15:Problem çözme, 16:Proje Temelli öğrenme

Beykent Üniversitesinde kullanılan Ölçme Yöntemleri ve kodları [1]
A:Sınav, B:Kısa Sınav, C:Juri/Kurul Sınavı, D:ödev, E:Rapor, F:Araştırma Makalesi, G:Sunum, H:Portfolyo, I:Uygulamalı Beceri Gösterimi, J:Proje İzleme, K:Grup Projesi İzleme, L: Tez İzleme, M:Devam

[1] Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=282&lang=tr