TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Ceren Gül ARTUNER ÖZDER
Tarihçe
Beykent Üniversitesi, Adem Çelik- Beykent Eğitim Vakfı tarafından 1997 yılında 09.07.1997 tarih ve 4282 sayılı kanunla kurulmuş, kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf üniversitesidir. 1997-1998 akademik yılında eğitim-öğretime başlayan Beykent Üniversitesi, eğitimde yılların verdiği deneyimle her geçen gün daha da büyüyerek, dünya standartlarındaki eğitim kalitesini öğrencilerine sunmaya devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Bölüm mezunları, daha çok otellerde ve turizm sektöründe çalışırlar. Yetenek ve yabancı dil meslekte başarılı olmaya ve ilerlemeye olanak vermektedir.
Kabul Koşulları
Programa öğrenci kabul koşulları Beykent Üniversitesi web sayfasında Öğrenci sekmesinde yer alan Kayıt ve Kabul sekmesi altında detaylı şekilde açıklanmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayanlar, yeterli ALES puanları ile yüksek lisans ve entegre doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

• Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak ve
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
Turizm İşletmeciliği mezunları daha çok otellerde ve turizm sektöründe çalışırlar.
Konaklama işletmelerinin; ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları gibi departmanlarında çalışabilirler; yiyecek içecek işletmelerinde
Seyahat acentelerinde, rezervasyon, operasyon, biletleme, muhasebe gibi departmanlarında
Havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinin çeşitli pozisyonlarında ve yönetici olarak çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar "Beykent Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim - öğretim Yönetmeliği" ile düzenlenmektedir. Sınavlar, eğitim-öğretim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel süreçler "Beykent Üniversitesi ölçme Faaliyetleri ve Sınav Uygulama Yönergesi" ile belirlenmiştir. Bağıl değerlendirme esas ve usulleri ise "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesi" ile tanımlanmıştır. Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarında yer alan ders izlencelerinde verilmektedir.



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=222&lang=tr