İÇ MİMARLIK (TR) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı İç Mimar
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

İç Mimarlık Programının temel amacı; yaratıcı ve yaşanabilir iç mekânlar tasarlayan, planlayan ve detaylandıran, gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış çağdaş iç mimarlar yetiştirmektir. Program, iç mimarlık ağırlıklı stüdyo/proje çalışmaları ile bütünleşen; ilgili sanat, mimarlık, yapım teknolojisi ve çevre kontrolü disiplinlerinden seçilmiş derslerle düzenlenmiştir.

Programın ilk yılında eğitime temel oluşturan teorik ve uygulamalı derslerin ardından, ikinci yılda başlayan Tasarım Stüdyosu dersleri son yıla kadar devam etmekte ve yanı sıra diğer teorik ile uygulamalı derslerle öğrenciler, İç Mimarlık mesleğinin gerek sanat, gerekse teknik alanda gerektirdiği bilgilerle donatılmaktadır. Tasarım Stüdyosu derslerinin içeriği, eğitim sürecinde mesleki bilginin ilerlemesine paralel olarak gelişim gösterir ve bu dersler bilgisayar destekli sürdürülür. Bilgisayar ortamında çizim eğitiminin verildiği Mimari Anlatım Teknikleri, Yapı Bilgisi ve Malzeme, İç Mimarlıkta Maliyet Planlaması, Fiziksel Çevre Kontrolü, Yapı Araştırması ve Dokümantasyon, Restorasyon, Mobilya Tasarımı ve Mesleki Uygulama dersleri bölümün temel ve uzmanlık alanı kapsamında yer almaktadır.

İç Mimarlık Bölümü, mezunlarını, uluslararası bir yabancı dil ve dünya görüşü kazandırarak onları yurtiçi ve yurtdışı ortamlarda başarılı çalışmalar yapabilecek nitelikte hazırlamaktır.

Eğitim dili Türkçedir, İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlıdır.

Bölümde 20 iş günü şantiye, 20 iş günü büro olmak üzere staj zorunluluğu bulunup, yapılan bu stajlar öğrencilerin iş hayatına hazırlanmasına yarar sağlamaktadır.

Bölüm Başkanı
Doç. Dr. ŞEN YÜKSEL
Tarihçe
Beykent Üniversitesi, Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı tarafından 09.07.1997 tarihinde 4282 sayılı kanunla, kamu tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur. Üniversitemizin kurulduğu 1997 yılından bu yana İç Mimarlık Bölümü eğitim - öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. İç Mimarlık Bölümü, lisans dili karma olarak faaliyetlerine başlamış olup, 2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim yılından beri, Türkçe (TR) ve İngilizce (EN) olmak üzere iki ayrı dilde, iki bölüm olmak üzere, iç mimarlık eğitim ve öğretimini Ayazağa Kampüsü’nde sürdürmektedir.
Bölümümüz sektörde aranan ve okulumuzu en iyi şekilde temsil edecek profesyoneller yetiştirmek amacı ile, 21. yüzyıl standartlarında yenilikçi, teknolojik, güncel gelişmelerle paralel eğitimi ile yeni mezunlar vermeye devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, alanında Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
Genel kayıt kabul işlemleri üniversite tarafından yürütülmektedir. Beykent Üniversitesi fakültelerine öğrenci kabul ve yerleşimi, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına ve Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen esaslara göre yapılmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans derecesi ile mezun öğrenciler yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru yapabilir.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için;

• Ders planı ve yapısı ile sunulan derslerden 240 AKTS kredilik dersi geçer not ile başarmak ve
• 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak gerekir.
Mezun İstihdam Olanakları
İç mimarlık bölümü mezunları, proje ofislerinde ve sahada tasarımcı ve uygulamacı olarak görev alabilir.
Kendi ofislerini açarak serbest iç mimarlık faaliyetlerinde bulunabilirler.
Lisans üstü eğitimlere devam ederek akademik çalışmalarını sürdürebilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınav yönetmeliği ile ölçme ve değerlendirmeye ilişkin genel kurallar "Beykent Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitimi - Öğretim Yönetmeliği" ile düzenlenir.

Sınav, eğitim, ölçme ve değerlendirmeye ilişkin özel süreçler "Beykent Üniversitesi Ölçme Faaliyetleri ve Sınav Başvuru Yönergesi" ile belirlenir.

Bağıl değerlendirme usul ve esasları "Beykent Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesinde" tanımlanmıştır.

Derslerde kullanılan öğretim ve ölçme-değerlendirme yöntemleri ders sayfalarındaki ders hecelerinde verilmektedir.

Beykent Üniversitesi'nde kullanılan Öğretim Yöntemleri ve kodları [1]
1: Anlatım, 2: Soru-Cevap, 3: Tartışma, 4: Alıştırma ve Alıştırma, 5: Gösteri, 6: Gösteri, 7: Rol Yapma, 8: Grup Çalışması, 9: Simülasyon, 10: Beyin Fırtınası, 11: Altı Şapka , 12: Örnek Olay, 13: Deney / Laboratuvar / Çalıştay / Alan Uygulaması / Staj, 14: Bireysel çalışma, 15: Problem çözme, 16: Proje Tabanlı Öğrenme

Beykent Üniversitesi'nde kullanılan ölçüm yöntemleri ve kodlar [1]
A: Sınav, B: Quiz, C: Jüri / Kurul Sınavı, D: Ödev, E: Rapor, F: Araştırma Makalesi, G: Sunum, H: Portfolyo, I: Uygulamalı Beceri Gösterimi, J: Proje İzleme, K: Grup Proje İzleme, L: Tez İzleme, M: Devam

[1] Beykent Üniversitesi Değerlendirme Faaliyetleri ve Sınav Yönergesi



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=203&lang=tr