İÇ MİMARLIK (YL) (TEZLİ) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 6
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Anabilim Dalı Başkanı
Doç. Dr. Şen Yüksel
Tarihçe
Beykent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İç Mimarlık Anabilim Dalı, İç Mimarlık Tezli Yüksek Lisans Programı 29.06.2011 tarihli YÖK izni ile yürütmektedir.
Kazanılan Derece
Kazanılan Derece

İç Mimarlık Tezli Yüksek Lisans Derecesi

Derecenin Düzeyi

Yedinci Düzey (Yüksek Lisans Derecesi )
Kabul Koşulları
İç Mimarlık Tezli Yüksek Lisans Programına başvuru ve kabul için adayların, bir lisans diplomasına sahip olmaları, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES sınavından sayısal puan türü türünde ez az 55 standart puan almaları gerekir.

Bu yüksek lisans programına İç Mimarlar, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ,Mimarlar, Peyzaj Mimarları, Endüstri Ürünleri Tasarımcıları, Gemi İnşaat Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri, Şehir ve Bölge Planlama, Sanat Tasarım Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Tasarımı Bölümü, Sanat Yönetimi, Resim, Grafik Tasarımı, İletişim ve Tasarım, Geleneksel Türk Sanatları, Teknik Eğitim Fakültesi Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği mezunları başvurabilmektedir.

ALES Puanının %70'ine Ek Olarak Lisans Not Ortalamasının %20'si, Yazılı Olarak Yapılacak Bilimsel Değerlendirme ve/veya Mülakat Sonucunun %10'unun hesap edilerek toplanmasıyla oluşacak sıralamaya göre en üst sıradan başlayarak ilgili program kontenjanı kadar asil ve yedek öğrenci alınmaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Tezli programlardan mezun olunması durumunda sekizinci düzey programlara başvurabilir.
Mezuniyet Koşulları
Tezli: 2 yıl (maksimum 6 dönem), 1 yılda 2 yarıyıl, her yarıyılda 15 hafta, toplam 120 AKTS. 8 dersten (21 Kredi, 60 AKTS) ve yüksek lisans tez çalışmasından (60 AKTS) başarılı olmak.
Mezun İstihdam Olanakları
İç Mimarlık yüksek lisans programını tamamlayan mezunlar, çok çeşitli dallarda çalışma olanağına sahiptir. Doktora programlarına devam ederek akademik kariyere adım atma, kamu kuruluşlarında görev alma, iç mimar olarak çalışma, mimari bir büroda iç mimar olarak görev alma, yapı denetim firmalarında veya danışmanlık hizmeti veren kuruluşlarda çalışma gibi birbirinden farklı seçenekler mevcuttur.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerin aldıkları her dersin başarı notu 100 üzerinden değerlendirilir. En az başarı notu yüksek lisans programlarında 70, doktora ve sanatta yeterlik programlarında 75’tir. Başarı notlarının harfli ve dörtlü not sistemindeki karşılıkları aşağıdaki gibidir:
100’lük Harf Notu 4’lü Not
90-100 AA 4.00
85-89 BA 3.50
80-84 BB 3.00
75-79 CB 2.50
70-74 CC 2.00
60-69 DC 1.50
50-59 DD 1.00
49-ve altı FF 0.00
Ayrıntılı bilgi için https://www.beykent.edu.tr/docs/default-source/yonetmelikler/beykent-universitesi-lisansustu-egitim-ogretim-yonetmeligi.pdf?sfvrsn=3e7cb9b3_4 adresinde yer alan “Beykent Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Ve Öğretim Yönetmeliği”nin 20. Maddesi incelenmelidir.



https://obs.beykent.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=1608&lang=tr