Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, 2012 yılında Beylikdüzü yerleşkesinde kurulmuş olup, 2016 yılında ilk mezunlarını vermiştir.
2024 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) Turizm alanında yetkilendirdiği tek kuruluş özelliğine sahip TURAK (Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu) tarafından “Tam Akreditasyon” ile akredite edilmiştir.
4 yıllık lisans eğitimi veren bölümün eğitim dili Türkçedir. İngilizce hazırlık eğitimi ise isteğe bağlıdır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerine Erasmus Değişim Programı kapsamında yurtdışında staj veya anlaşmalı üniversitelerde 1 ya da 2 akademik yarıyıl öğrenim görme imkânı sunmaktadır.
Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, multidisipliner bir eğitim ve öğretim anlayışı ile uygulamalı ve teorik bilgileri bir arada sunan mesleki ve akademik ağırlıklı bir bölümdür. Teorik derslerde temel bilgilerin kazandırılması ve teorik yetkinliklerin geliştirilmesi hedeflenirken, pratik derslerde ise bu bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesi ve becerilerin geliştirilmesi sağlanır. Bölüm müfredatına göre ilk iki yarıyılda yer alan derslerin planlanmasında dikkate alınan ana kriter, öğrencinin alana yönelik temel bilgileri edinmesini sağlamaktır. İlk yarıyılda öğrenciler, temel gastronomi ve mutfak sanatları konularına giriş yapar ve genel bir anlayış geliştirir. Aynı zamanda ilk yarıyıl ile başlayan yabancı dil eğitimleri 8 yarıyıl boyunca yetkinliğin geliştirilmesi için öğrenme sırasına dayalı olarak devam etmektedir. 3. yarıyıldan itibaren uygulamalı dersler başlamaktadır. Uygulamalı dersler, tüm yeni ekipmanları bünyesinde barındıran pastane ve ana mutfaktan oluşan profesyonel uygulama mutfaklarında gerçekleştirilmektedir. Temel düzeyden ileri düzeye uzanan uygulamalı derslerin yanı sıra; gıda güvenliği bilincinin kazandırılması, girişimciliği ön plana çıkarılması, sorumluluk duygusunun geliştirilmesi, yöneticilik vasıflarının kazandırılması gibi hedefler doğrultusunda verilen dersler sayesinde öğrencilerin alanın tamamlayıcı ve bütünleşik yapısına hâkim olması beklenmektedir. Ayrıca 4 yıllık eğitim döneminde periyodik olarak düzenlenecek olan seminer, söyleşi, sektörel gezi ve ziyaretler ile öğrencilere bilgi ve deneyim aktarımları sağlanacaktır. Böylelikle öğrenciler akademik bilgi ve sektörel tecrübeleri harmanlayarak kendilerini geliştirme imkânı bulacaktır.
Öğrenciler 4. Akademik yılın sonunda 50 iş günü zorunlu stajlarını gerçekleştirmektedir. Staj döneminde restoranlar, kurumsal yemek üreten işletmeler, otel, tatil köyü, gibi geniş bir yelpazede yer alan yiyecek içecek işletmelerinde kapsamında profesyonel iş hayatına hazırlanacaktır. Aynı zamanda bu dönem içerisinde öğrenciler, Bitirme Çalışması kapsamında alana yönelik bir akademik araştırma sunacaktır.